Αλατσολιές Κρητης

Εξαιρετικές κρητικές ελιές.

  • Φυσικό µαύρο χρώμα.
  • Με μεγάλο καρπό και μικρό πυρήνα.
  • Ο πυρήνας  διαχωρίζεται εύκολα κατά την κατανάλωση του καρπού.

Επεξεργάζονται με φυσικό τρόπο για την διατήρηση της γεύσης και των ιδιοτήτων της φυσικής ελιάς , με θαλασσινό αλάτι και ελαιόλαδο.

Τα πικρά συστατικά που δίνει η ελιά προπονούν τους βλεννογόνους του πεπτικού συστήματος. Με αυτό τον τρόπο αποβάλλονται πιο εύκολα από τον οργανισμό διάφοροι νοσογόνοι παράγοντες, όπως ιοί, βακτηρίδια, παράσιτα και μύκητες. Ακόμη και τα άγρια ζώα κάνουν χρήση αυτής της ιδιότητας.

Οι ελιές βοηθούν στην απώλεια βάρους και προσφέρουν υγεία και ευεξία στον άνθρωπο.

Επιπρόσθετες πληροφορίες:

Η ελιά αποτελεί ένα από τα βασικά είδη της κρητικής διατροφής, είναι τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, ένα φρούτο με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος.
Μικροθρεπτικά συστατικά, η ελιά περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης E, Α και καροτενοειδών. Τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία με τα οποία μας εφοδιάζει η ελιά είναι ασβέστιο, χαλκός, σίδηρο, μαγγάνιο και ψευδάργυρος.
Ο αγαπημένος καρπός είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε πολύτιμες ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση για τον ανθρώπινό οργανισμό, μερικές από αυτές είναι, η υδρόξυτυροσόλη, η τυροσόλη, η ελευρωπαίνη, η ελαιοκανθάλη, το σκουαλένιο.

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που προσφέρουν οι ελιές μειώνουν το οξειδωτικό στρες και προστατεύουν το σώμα από τη φθορά. Η κάθε ποικιλία ελιάς πέραν του ότι διαφέρει στην γεύση διαφέρει και στα θρεπτικά συστατικά που προσφέρει. Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει ο τρόπος καλλιέργειας η κατάσταση του εδάφους και η συλλογή του καρπού.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα μακροθρεπτικά συστατικά, οι ελιές περιέχουν 4-6% υδατάνθρακες. Σχετικά με τα μικροθρεπτικά συστατικά, η ελιά περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης E, Α και καροτενοειδών. Τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία με τα οποία μας εφοδιάζει η ελιά είναι ασβέστιο, χαλκός, σίδηρο, μαγγάνιο και ψευδάργυρος.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι οι μαύρες ελιές περιέχουν περισσότερες φαινολικές ενώσεις σε σχέση με τις πράσινες ελιές.
Οι επιστήμονες υγείας τονίζουν ότι, η κατανάλωση μονοακόρεστων λιπαρών οξέων σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Όταν τα μονοακόρεστα λιπαρά αντικαθιστούν τα κορεσμένα στη διατροφή, μειώνουν την ολική χοληστερόλη και την LDL χοληστερόλης στο αίμα.

/ κιλό


Additional information

Weight 1,100 kg

Login

Lost your password?

Καλάθι

Your cart is currently empty.

  • Αγρίνιο = 30010
  • Αίγιο = 25100
  • Άρτα = 47100
  • Θεσσαλονίκη = 54248
  • Ιωάννινα = 45221
  • Κορινθος = 20150
  • Λαμία = 35100 ή 35131
  • Λάρισα = 41221
  • Μεσολόγγι = 30200
  • Πάτρα = 26221

This will close in 0 seconds

ESPA Image